Side Area Image

Kar se je začelo kot nedolžen poizkus v naši mali kuhinjici, je na koncu končalo kot srčkan in edinstven izdelek.

+386 41 592 455
nelipot@nelipot.si

A si ti kaj švical z nami? No, hvala ti za to!

DomovZgodbeA si ti kaj švical z nami? No, hvala ti za to!

A si ti kaj švical z nami? No, hvala ti za to!

Pri darilih je vedno tako – lahko popolnoma zadanemo ali pa čisto zgrešimo. Zato priporočam nakup dezododranta, tega vsi rabimo in še kako lahko na bolj kul način nekomu zirazite hvaležnost za to, da se je v preteklem letu zares “našvical“ za vas?

Vsi poznamo zlate klasike – pižama, nogavice, če smo že malo bolj izvirni, pa bon za teater. Obdarovanje ima jasen namen – razveselitit tistega, ki bo naše darilo prejel. Skrb na naši strani je seveda velika – ali mu bo darilo všeč, ima pravo uporabnost in sporočilnost?

Uporabnost je kombinacija zadovoljitve potrebe našega obdarovanca, najbolje kar vsakodnevne ter čustvene vrednosti podarjenega, ki pa mora biti seveda kakovostno. Zato je pri nakupovanju daril priporočljivo pogledati tudi izven okvirjev znanega in morda poseči po malo drugačni izbiri, v tem obdobju pa tudi, da spodbuja zdravo naravnanost, saj je slednje nekaj, kar vsi zaradi trenutnih razmer še bolj cenimo.

Dezodorant je en izmed produktov, ki ga dnevno uporabljamo za nego telesa. Na svoje telo ga nanašamo redno in to na enega najbolj občutljivih delov, na predel pazduh. Sestavine, ki jih dezodorant vsebuje, se preko kože absorbirajo v telo in gredo v naš krvni obtok. Ko so sestavine za nas škodljive, nosi posledice naše zdravje. Zato je pomembno, da smo pri izbiri dezodoranta premišljeni in da uporabljamo izdelke narejene na osnovi naravnih, neškodljivih sestavin.

Čeprav se beseda »naravno« v svetu izdelkov, namenjenih osebni negi, pogosto povezuje z nežnim in neučinkovitim delovanje, zares ni tako. Pa poglejmo, kakšna je filozofija v ozadju delovanja naravnih dezodorantov. Dezodoranti, narejeni na osnovi naravnih sestavin, se proti bakterijam borijo tako, da ohranjajo naravno floro kože v ravnovesju. Res, da vsebujejo za telo neškodljive sestavine, a te imajo učinkovit antibakterijski učinek. Ena izmed takšnih sestavin je vsestranska soda bikarbona. Učinkovito se bori proti nastanku slabih bakterij, pri tem pa ne poruši naravne flore kože, kot se to zgodi, če dezodorant vsebuje alkohol. V veliko pomoč sodi bikarboni v boju proti bakterijam so tudi različna olja. Ta so naravnim dezodorantom dodana tudi zaradi njihovega antibakterijskega, kot tudi protivnetnega in negovalnega učinka.

Še ena pomembna lastnost ločuje učinkovite naravne dezodorante od drugih. In to je, kakšen vonj se na vašem telesu razvije nekaj ur po nanosu. Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da se je po nanosu dezodoranta, na vaši koži razvil nek tretji vonj. To, kar ste zaznali, je bila zmes vašega telesnega vonja in vonja vašega dezodoranta. Pri naravnih deozorantih pa do tega ne bo prišlo. Edina posledica je ta, da vonja enostavno ne bo.

Če so bili še pred nekaj leti prisotni vsesplošni pomisleki, da naravna kozmetika ni učinkovita, pa dandanes številni produkti dokazujejo ravno nasprotno. Dezodoranti, narejeni na osnovi naravnih sestavin, so največkrat še bolj učinkoviti.

Mi smo letošnje leto pripravili prav posebna darilna pakiranja Darnik, ki vsebujejo naravni dezodorant v stiku ter svečko s pripadajočim vonjem. Različic je 5– Shac, z vonjem limonske trave in čajevca; Cahen, ki je prejel letos kar dve prestižni nagradi, in sicer Pure Beauty Awards v Veliki Britaniji ter Cosmopolitan Beauty Awards v Sloveniji z vonjem bergamotke, kanange in tangerinke ter Angelc, z vonjem sivke in vanilije ter Darnik Irof, z vonjem frangipanija in bergamotke in Darnik Zarano, z vonjem palisandra in limete. Na ta način svojemu obdarovancu sporočite, da se mu najlepše zahvaljujete, ker se je v preteklem letu potil z vami, ga spodbudite k izbiri naravne kozmetike, ki igra pomembno vlogo pri našem zdravju ter poskrbite za nekaj sproščujočih trenutkov ob gorenju svečke. Izvirno, kajne?

Najdete jih v naši spletni trgovini www.nelipot.si ter v vseh marketih Spar in Interspar.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr.

tina.strubelj@nelipot.si

Objavi komentar