
Cahen torta
Super recept za fino tortico, ki zaradi okusa tangerinke prav popestri tele praznične dni!
Potrebuješ:
– 1, 5 skodelice pirine ali mandljeve moke
– 1 skodelica fine polente
– 2 čajni žlički pecilnega praška
– 1/2 čajne žličke sode bikarbone
– 1/2 čajne žličke soli
– 3/4 skodelice kokosovega ali trsnega sladkorja
– 1 skodelica kokosovega mleka
– 1/3 skodelice tangerinke
– lupinica treh tangerink
– 1/4 skodelice kokosovega masla
– 1/2 skodelice kokosovega jogurta
– 1 čajna žlička vanilije v prahu
– 1 narezana tangerinka
– 1 jedilna žlica škroba (če uporabimo mandljevo moko zvečamo škrob na 3 jedilne žlice)
– ščepec svežega timijana
Priprava:
Segregate pečico na 180 stopping Celzija
V pekač dodajte peki papir.
Zmiksajte vse suhe sestavine in nato dodajte vse mokre in zmešajte.
Prelijte maso v pekač, po vrhu dodejte narezane tangerinke.
Pecite 40-45 minut, dokler ne pride ven čisti zobotrepec.
Po želji: ko je pecivo še toplo, ga s čopičem premažemo z mešanico javorjevega sirupa in soka tangerink. Servirajte in okrasie s svežim timijanom po vrhu.