Zgodba_

Vse skupaj se je začelo kot nedolžno igranje z lonci v najini mali kuhnjici. Ob spoznanju, da sva zamešala res dobro in delujočo kremo, sva se odločila, da jo predstaviva širšemu krogu ljudi. Po nekaj mesecih raziskovanja administrativnega dela tovrstnega koraka sva se odločila za registracijo lastne blagovne znamke ročno izdelane naravne kozmetike Nelipot.
Nelipot ali Ne pot je beseda, ki pomeni nekoga, ki se sprehaja bosonog. Nama se je zdelo prikupno, saj sva se v trenutku, ko sva iskala pravo ime, počutila nekako bosonoga na področju izdelave lastnih kozmetičnih proizvodov. Najino vodilo je, da se vse da, če se hoče in je volja, le morda traja kdaj kaj malo dlje in zato se nisva ustrašila manjših ovir na poti. Tako je Nelipot decembra 2014 zakorakala na slovenski trg.
“Vse se da, če se hoče in je volja, le morda traja kdaj kaj malo dlje…“S&T

Proces_

Izhajava iz lastnih potreb in odkritij. Tako se vsaka ideja rodi nekje med kuhinjo in kopalnico, morda kdaj tudi spalnico. Potem se začneva o tem pogovarjati, razvijati, prebirati literaturo in nato preizkušati. Vse preizkušava nekaj mesecev najprej na sebi, da spoznava odziv kože, se mu prilagajava in ko sva skoraj čisto zadovoljna, pričneva s pisanjem formulacije in administrativnim delom vsakega izdelka.
Želja je ponuditi izdelke, ki bodo prav takšni kot so bili v časih naših babic in dedkov, ko smo še poslušali naravo in vedeli, da nam da večino stvari lahko kar ona sama. Iz spoštovanja do narave in nas samih. Želiva pa tudi, da ko se srečate z Nelipot in jo odprete, spoznate, da jo je eden izmed naju naredil in zavil prav za vas.