10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Sestavine

ABSOLUT FRANGIPANIJA:

Absolut frangipanija, znan tudi kot absolut plumerije, je koncentrirano aromatično olje, pridobljeno iz cvetov rastline frangipani (plumeria) z ekstrakcijo s topilom. To olje je znano po svoji bogati, sladki in eksotični dišavi. Medtem ko se absolut frangipanija zaradi očarljivega vonja uporablja predvsem v parfumeriji, ponuja tudi nekatere potencialne koristi za nego kože, predvsem za pomirjanje in negovanje kože.

ABSOLUT VANILIJE:

Absolut vanilije je koncentrirano aromatično olje, ekstrahirano iz stroka vanilije z ekstrakcijo s topilom. Ima bogato, sladko in toplo aromo, ki je običajno povezana s tolažilnimi vonjavami. Medtem ko se absolut vanilije zaradi svoje dišave pogosteje uporablja v parfumeriji in aromaterapiji, ponuja tudi nekatere možne koristi za nego kože, čeprav je njegova uporaba za nego kože bolj omejena v primerjavi z drugimi eteričnimi olji. Absolut vanilije tako predvsem kožo pomirja ter jo ščiti pred oksidacijo, saj vsebuje antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi kožo pred poškodbami.

ABSOLUT JASMINA:

Absolut jasmina je zelo cenjeno in aromatično eterično olje, pridobljeno iz cvetov rastline jasmina (Jasminum grandiflorum ali Jasminum sambac). Pogosto se uporablja v kozmetiki in parfumeriji zaradi njegove izvrstne dišave in potencialnih koristi za nego kože.
Absolut jasmina vsebuje naravne spojine, ki spodbujajo regeneracijo kožnih celic. To lahko prispeva k bolj mladostni in sijoči polti ter pomaga izboljšati videz drobnih linij, gub in otopelosti. Regenerativne lastnosti absoluta jasmina lahko pomagajo zmanjšati videz brazgotin in spodbujajo splošno celjenje kože. Lahko se uporablja za izboljšanje teksture in tonusa kože.
Vlažilne lastnosti absoluta jasmina lahko izboljšajo elastičnost in prožnost kože. Podpira naravno ravnovesje vlage v koži in pomaga preprečevati suhost.

CITRONSKA KISLINA:

Citronska kislina se pogosto uporablja v formulacijah šamponov, saj uravnava pH ter povečuje učinkovitost in stabilnost izdelka. Je šibka organska kislina, ki se lahko uporablja za uravnavanje pH šampona. Vzdrževanje ustrezne ravni pH je ključnega pomena za splošno delovanje šampona ter zdravje las in lasišča. Na območjih s trdo vodo (voda z visoko vsebnostjo mineralov) lahko formule šamponov včasih medsebojno delujejo z minerali, zaradi česar se šampon manj peni in je manj učinkovit pri čiščenju. Citronska kislina lahko deluje kot kelatno sredstvo, ki pomaga vezati in nevtralizirati minerale v vodi ter tako prepreči negativne učinke trde vode na delovanje šampona. Citronska kislina ima zaradi svoje kisle narave tudi nekatere lastnosti konzervansov, ki lahko z zaviranjem rasti nekaterih mikroorganizmov pomagajo podaljšati rok uporabnosti šampona. Prispeva k splošni stabilnosti formulacije. Je biorazgradljiva in se naravno razgradi v okolju.

ETERIČNO OLJE ČAJEVCA:

Eterično olje čajevca je znano po svojih potencialnih koristih za nego kože zaradi svojih naravnih lastnosti, predvsem antibakterijskih, protiglivičnih in protivnetnih. Že vrsto let se uporablja za različne namene nege kože.
Pripisujejo mu možnost celjenja kože, uravnavanja sebuma (tj. kožne maščobe) ter protivnetno delovanje.

ETERIČNO OLJE LIMONSKE TRAVE:

Eterično olje limonske trave se pridobiva iz rastline limonske trave s parno destilacijo njenih listov. Znan je po svoji sveži, citrusni aromi in ima številne potencialne koristi, če ga vključimo v rutino nege kože, kot so antibakterijske in protiglivične koristi; izboljšan izgled kože ter antioksidativna zaščita, saj limonska trava vsebuje antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Ta zaščita lahko prispeva k ohranjanju mladostne in zdrave polti.

ETERIČNO OLJE SLADKE POMARANČE:

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, splošno znano kot olje lupine sladke pomaranče, je pridobljeno iz lupine pomaranč. Ima svež, spodbuden vonj in ima številne prednosti pri negi kože in aromaterapiji. Tu smo ga uporabili namesto olja tangerinke, ker je manj fotosenzibilno, torej, da bi lahko prišlo do reakcije s sončno svetlobo.
Vsebuje antioksidante, kot je Vitamin C, ki pomagajo zaščititi kožo pred prostimi radikali in okoljskimi vplivi. To prispeva k preprečevanju prezgodnjega staranja in ohranjanju sijoče polti.
Vsebnost naravnega vitamina C v olju lahko pripomore k svetlejšemu in enakomernejšemu tonu kože, saj odpravlja manjše težave s pigmentacijo in povečuje sijaj. Olje lupine sladke pomaranče ima naravne čistilne lastnosti, ki lahko pomagajo pri odstranjevanju odvečnega olja, umazanije in nečistoč s površine kože. Olje ima adstringentne lastnosti, ki lahko pomagajo pri napenjanju in toniziranju kože, zlasti če se uporablja v izdelkih, kot so toniki. To lahko prispeva k bolj gladkemu in mladostnemu videzu. Olje lupine sladke pomaranče velja za varno za večino vrst kože, če je ustrezno razredčeno. V primerjavi z nekaterimi drugimi eteričnimi olji citrusov manj verjetno povzroča draženje. Lahko prispeva k pospeševanju obnavljanja celic in regeneraciji kože, kar vodi k bolj sveži in pomlajeni polti.

ETERIČNO OLJE BERGAMOTKE (BREZ FCF):

Eterično olje bergamotke, natančneje sorta FCF (brez furokumarina), je znano po svoji edinstveni citrusni in rahlo cvetlični dišavi. Olje bergamotke FCF je obdelano za odstranjevanje spojin, ki lahko povzročijo fototoksičnost, zaradi česar je varnejše za uporabo v izdelkih za nego kože, ki bi lahko bili izpostavljeni sončni svetlobi. To olje zaradi svojih naravnih lastnosti ponuja vrsto potencialnih koristi za nego kože, med drugim ima naravne antiseptične in antibakterijske lastnosti, ki lahko pomagajo očistiti kožo, zaradi česar je uporabno za nego kože, nagnjene k aknam, ali mastne kože.

ETERIČNO OLJE TANGERINKE:

Eterično olje mandarine tangerinke se pridobiva iz lupine citrusov tangerinke s hladnim stiskanjem. Ima sladko, pikantno in poživljajočo aromo, ki lahko poživi čute. Eterično olje tangerinke ima zaradi svojih naravnih lastnosti več možnih koristi za nego kože, kot so čiščenje kože, saj lahko lahko pomaga odstraniti umazanijo, odvečno maščobo in nečistoče s kože; lahko deluje protivnetno in pomaga pomiriti rdečico, razdraženost in vnetje. Pomaga lahko z regeneracijo kože, kar pomaga pri celjenju manjših ran ali brazgotinic.

ETERIČNO OLJE KANANGE:

Eterično olje Kananga se pridobiva iz cvetov drevesa Cananga odorata s parno destilacijo. Ima sladko, cvetlično in eksotično aromo, ki se pogosto uporablja v parfumeriji in aromaterapiji. Pri negi kože ponuja eterično olje kanange številne možne koristi zaradi svojih naravnih lastnosti, kot je uravnavanje sebuma, tj. kožne maščobe, je izrazito vlažilen, lahko pomaga pri izboljšanju tena kože ter deluje antiseptično in protimikrobno, s čimer pripomore k uravnavanju nastanka bakterij v predelu pazduh.

ETERIČNO OLJE SIVKE (ORGANSKO):

Eterično olje sivke je eno najbolj vsestranskih in priljubljenih eteričnih olj, znano po svoji pomirjujoči aromi in številnih negovalnih učinkih. To olje, pridobljeno iz rastline sivke s parno destilacijo, ima nežen cvetlični vonj in širok nabor lastnosti, zaradi katerih je dragocen dodatek rutini nege kože, med drugim pomirja duha in lahko posredno prispeva k bolj zdravemu videzu kože z zmanjšanjem težav s kožo, povezanih s stresom; deluje protivnetno, saj vsebuje spojine, ki imajo protivnetne lastnosti. Lahko pomaga pomiriti razdraženo ali vneto kožo, zaradi česar je uporaben pri stanjih, kot so ekcem, dermatitis in sončne opekline. Ima tudi regenerativne lastnosti, ki lahko pomagajo pri celjenju ran in zmanjšanju brazgotin. Ima pa tudi antiseptične in antibakterijske lastnosti ter lajša srbenje in pomaga ublažiti nelagodje, ki ga povzročajo različna draženja kože, vključno s piki žuželk in izpuščaji.

ETERIČNO OLJE PALISANDRA:

Eterično olje rožnega lesa se pridobiva iz lesa drevesa Aniba rosaeodora s parno destilacijo. Ima sladko, lesno in cvetlično aromo, ki hkrati ozemlji in poživi. Medtem ko se olje palisandra pogosto povezuje z njegovimi pomirjujočimi lastnostmi, ponuja tudi številne potencialne koristi za nego kože, kot so spodbuda regeneracije kožnih celic, kar prispeva k bolj gladkemu in mladostnemu videzu. Lahko je koristen pri odpravljanju drobnih linij, gub in brazgotin. Ima antiseptične in antibakterijske lastnosti, ki lahko pomagajo očistiti kožo in preprečiti okužbe, zaradi česar je uporabno za kožo, nagnjeno k aknam. Kožo tudi izdatno vlaži in pomirja.

ETERIČNO OLJE LIMETE:

Eterično olje limete se pridobiva iz lupine citrusov limete z ekstrakcijo s hladnim stiskanjem. Ima osvežujočo, pikantno in poživljajočo aromo. Eterično olje limete zaradi svojih naravnih lastnosti ponuja številne možne koristi za nego kože. Kožo izdatno čisti, lahko pomaga uravnavati prekomerno nastajanje maščobe v koži, ji daje antioksidativno zaščito ter kožo tonira.

ETERIČNO OLJE PAČULIJA:

Eterično olje pačulija se pridobiva iz listov rastline pačulija (Pogostemon cablin) s parno destilacijo. Ima izrazito zemeljsko, lesno in rahlo sladko aromo. Eterično olje pačulija zaradi svojih naravnih lastnosti ponuja številne potencialne koristi za nego kože, kot so
regeneracija kože, protivnetno delovanje ter antiseptične in antibakterijske lastnosti.

ETERIČNO OLJE YLANG-YLANG:

Eterično olje ylang-ylanga pridobivajo iz cvetov drevesa Cananga odorata s parno destilacijo. Ima sladko, cvetlično in eksotično aromo, ki se pogosto uporablja v parfumeriji in aromaterapiji. Eterično olje ylang-ylanga zaradi svojih naravnih lastnosti ponuja številne potencialne koristi za nego kože, kot je uravnoteženje proizvodnje sebuma (olja) v koži. Še posebej je lahko koristno za posameznike z mastno ali mešano kožo, saj lahko uravnava odvečno maščobo in zmanjša videz mastnosti. Na kožo vpliva pomirjujoče in pima rotivnetne lastnosti. Lahko pomaga očistiti kožo in prepreči rast bakterij, ki prispevajo k nastanku aken in madežev.
In kot zanimivost – eterično olje kanange in eterično olje ylang-ylanga sta povezana. Eterično olje kananga pridobivajo iz cvetov drevesa Cananga odorata, znanstveno ime drevesa pa se pogosto skrajša kot Cananga. Polno botanično ime drevesa je Cananga odorata. Eterično olje ylang-ylanga se pridobiva prav tako iz cvetov istega drevesa Cananga odorata s parno destilacijo. Izraz “ylang-ylang” se nanaša na dišeče rumene cvetove drevesa. Olje je znano po svoji sladki, cvetlični in eksotični aromi. Olje se pogosto imenuje “ylang-ylang”, kar izhaja iz tagaloške besede “ilang-ilang”, kar pomeni “cvet rož”.
Tako se eterični olji na splošno nanašata na isto olje, pridobljeno iz cvetov drevesa Cananga odorata. Različne stopnje olja se pridobijo na različnih stopnjah destilacije, od ekstra (najmočnejših) do frakcij, od katerih ima vsaka nekoliko drugačne arome in lastnosti.

ETERIČNO OLJE POPROVE METE:

Eterično olje poprove mete je vsestransko uporabno in poživljajoče olje, pridobljeno iz listov rastline poprove mete (Mentha piperita). Ima močno, osvežujočo in metino aromo, ki se pogosto uporablja v kozmetiki zaradi hladilnega občutka, potencialnih koristi za nego kože in aromatičnih lastnosti.
Eterično olje poprove mete je znano po svojem takojšnjem in intenzivnem hladilnem občutku, ko ga nanesete na kožo. Ta hladilni učinek lahko zagotovi osvežujočo in revitalizirajočo izkušnjo, zaradi česar je priljubljena za uporabo v različnih kozmetičnih izdelkih. Eterično olje poprove mete ima naravne adstrigentne lastnosti, ki lahko pomagajo očistiti in tonizirati kožo. Lahko zmanjša videz por in spodbuja bolj gladko polt. Olje poprove mete vsebuje mentol, ki ima pomirjujoče in protivnetne lastnosti, ki lahko ublažijo srbenje in nelagodje, povezano z manjšimi draženji kože.

ETERIČNO OLJE ZELENE MANDARINE:

Eterično olje zelene mandarine je pridobljeno iz Citrus reticulata var. unshiu, znane tudi kot zelena mandarina ali nezrela mandarina. Spada v družino Rutaceae in je v tesnem sorodstvu z navadno mandarino. Eterično olje se pridobiva iz lupine ali skorje nezrelih mandarin s postopkom, znanim kot hladna ekspresija ali hladno stiskanje. Pridobivajo ga na Siciliji ter v Braziliji. Eterično olje zelene mandarine ima svetlo, citrusno in sadno aromo, ki spominja na sveže narezane mandarine. Je bolj sladka in pikantna kot aroma eteričnega olja zrelih mandarin. Vonj je poživljajoč, spodbuden in energičen, zato je priljubljena izbira v aromaterapiji. Eterično olje je običajno rumene do zelenkasto rumene barve, kar odraža barvo nezrelih mandarininih olupkov, iz katerih je pridobljeno.
Eterično olje zelene mandarine vsebuje različne bioaktivne spojine, vključno z limonenom, γ-terpinenom, β-pinenom, α-pinenom, kamfenom, sabinenom, α-terpinenom in mircenom. Limonen je glavna sestavina, ki prispeva k citrusni aromi in številnim terapevtskim lastnostim olja.

ETERIČNO OLJE KALAMANSIJA:

Eterično olje kalamansija se pridobiva iz sadeža kalamansija (Citrus microcarpa ali Citrofortunella microcarpa), znanega tudi kot kalamondin ali filipinska limeta. Kalamansi je majhen, okrogel sadež citrusov, podoben miniaturni pomaranči ali mandarini. Na Filipinih in v drugih delih jugovzhodne Azije je zelo razširjen in priljubljen. Eterično olje se pridobiva iz lupine sadeža s postopkom hladnega stiskanja.
Eterično olje kalamansi ima svež, citrusen in pikanten vonj, podoben mešanici mandarine, limone in limete. Ima svetel in poživljajoč vonj, zato je priljubljena izbira za aromaterapijo in kot sestavina dišav. Eterično olje je običajno rumene do zelenkasto rumene barve, ki odraža barvo olupka kalamansija, iz katerega je pridobljeno. Kemična sestava eteričnega olja kalamansi vključuje spojine, kot so limonen, citral, γ-terpinen, α-pinen, β-pinen in linalool. Limonen je prevladujoča sestavina in prispeva k citrusni aromi olja.
Kalamansi izvira iz Filipinov in drugih delov jugovzhodne Azije. Na veliko ga gojijo v tropskih in subtropskih regijah, vključno z državami, kot so Filipini, Indonezija, Malezija in Indija. Eterično olje se običajno pridobiva iz sadežev kalamansija, ki izvirajo iz teh regij.

ETERIČNO OLJE ROŽNATEGA POPRA:

Eterično olje rožnatega popra se pridobiva iz plodov drevesa rožnatega popra, znanstveno znanega pod imenom Schinus molle. Kljub imenu drevo rožnatega popra ni sorodno rastlini črnega popra (Piper nigrum), iz katere se proizvaja običajni črni poper. Rožnati poper izvira iz Južne Amerike, zlasti iz območij, kot sta Peru in Brazilija. Eterično olje se pridobiva s postopkom, imenovanim parna destilacija, pri katerem se za pridobivanje olja uporabljajo zrele jagode drevesa. Eterično olje rožnatega popra ima pikanten, rahlo sladek in sadni vonj. Zanj je značilen poprov in topel vonj s subtilnim cvetličnim podtonom. Olje ima edinstven aromatični profil, po katerem se razlikuje od drugih eteričnih olj, zato je priljubljena izbira v aromaterapiji in parfumeriji. Eterično olje je običajno bledo rumene do svetlo zelenkasto rumene barve. Kemična sestava eteričnega olja rožnatega popra vključuje različne spojine, glavna sestavina pa je β-kariofilen. Druge sestavine so α-pinen, limonen, mircen, sabinen in α-felandren.
Izvira iz Južne Amerike, zlasti iz Peruja in Brazilije. Pozneje so ga razširili na druga območja s podobnim podnebjem in zdaj ga gojijo v različnih delih sveta, vključno s Severno Ameriko, Afriko in sredozemskimi državami.

GLICERIN:

Glicerin, znan tudi kot glicerol, je brezbarvna tekočina brez vonja in rahlo sladkega okusa, ki spada v skupino polihidričnih alkoholov. Gre za naravno spojino, ki jo najdemo v različnih maščobah in oljih rastlinskega in živalskega izvora. Mi uporabljamo rastlinski glicerin. Glicerin je pogosta sestavina šamponov zaradi svojih vsestranskih in koristnih lastnosti za lase in lasišče. Glicerin je humektant, kar pomeni, da privlači in zadržuje vlago iz okolja. V šamponih glicerin pomaga pri vlaženju las in lasišča, preprečuje njihovo prekomerno izsušitev in ohranja njihovo naravno ravnovesje vlage. To je še posebej pomembno pri izdelkih za čiščenje, ki lahko med postopkom čiščenja odvzamejo nekaj vlage. Vlažilne lastnosti glicerina se razširijo na lasne pramene, ki postanejo mehkejši in lažje obvladljivi. Zmanjša lahko nakodranost, izboljša strukturo las in poveča splošno gladkost las. Glicerin s svojimi vlažilnimi učinki blagodejno vpliva tudi na lasišče. Pomirja suho, srbeče ali razdraženo lasišče, saj ga nežno vlaži in lajša neprijetne občutke.

GLICERIL OLEAT:

Gliceril oleat je vsestranska sestavina, ki se v šamponih uporablja predvsem zaradi svojih vlažilnih in mehčalnih lastnosti. Je znan po tem, da ima negovalne in mehčalne učinke na lase in lasišče. Pomaga izboljšati strukturo, mehkobo in vodljivost las, saj zagotavlja zaščitni sloj, ki zapečati vlago in zgladi lasno povrhnjico. Mehčalne lastnosti gliceril oleata prispevajo k zmanjšanju nakodranosti, statičnosti in hrapavosti, zato so lasje bolj gladki in udobni. Zmanjšuje zapletanje in izboljšuje splošno gladkost lasnih pramenov, zato olajša česanje in razčesavanje, kar je še posebej koristno za posameznike z daljšimi lasmi. Gliceril oleat s svojimi mehčalnimi lastnostmi na laseh ustvari pregrado, ki jih varuje pred okoljskimi dejavniki, kot so onesnaženje, UV-žarki in toplotno oblikovanje. Pridobiva se ga iz olj in jepopolnoma naravna sestavina.

HLADNO STISKANO MANDLJEVO OLJE:

Hladno stiskano mandljevo olje je priljubljeno in vsestransko naravno olje, ki se zaradi svojih hranilnih in mehčalnih lastnosti pogosto uporablja v kozmetiki. Pridobivajo ga iz sladkih mandljev (Prunus dulcis) s postopkom hladnega stiskanja, ki ohranja naravne hranilne snovi in koristi olja.
Hladno stiskano mandljevo olje pridobivajo iz jedrc sladkih mandljev. Mandlji so mehansko stisnjeni pri nizkih temperaturah, kar zagotavlja, da olje ohrani največjo hranilno vrednost, barvo in aromo. Ta nežen postopek ekstrakcije pomaga ohraniti koristne sestavine olja.
Je bogato z maščobnimi kislinami, zlasti oleinsko kislino, ki zagotavlja globoko in dolgotrajno hidracijo kože. Tvori zaščitno pregrado, ki pomaga preprečiti izgubo vlage, kožo pa pusti mehko in voljno. Je naravno bogato z vitaminom E, antioksidantom, ki pomaga zaščititi kožo pred okoljskimi poškodbami in podpira njeno splošno zdravje. Ima protivnetne lastnosti, zaradi česar je primerno za pomiritev razdražene ali vnete kože. Uporablja se lahko pri stanjih, kot sta ekcem in dermatitis. Ima lahko in nemastno teksturao, ki mogoča hitro vpijanje v kožo.
Redna uporaba mandljevega olja lahko pomaga izboljšati videz neenakomernega tena kože in spodbuja bolj zdravo polt. Velja za nekomedogeno, kar pomeni, da ni verjetno, da bi mašilo pore. Primeren je za večino tipov kože, vključno z občutljivo in k aknam nagnjeno kožo.

HIDROLIZIRANE PŠENIČNE BELJAKOVINE:

Predstavljajte si beljakovinsko pojedino za kožo – to je vloga hidroliziranih pšeničnih beljakovin v negi kože/lasišča/las. Hidrolizirane pšenične beljakovine nahranijo vašo kožo: tako kot uravnotežena prehrana nahrani vaše telo, tako tudi hidrolizirane pšenične beljakovine nahranijo vašo kožo. Zagotavlja bistvena hranila, ki pomagajo ohranjati zdravje kože, ki je videti in se počuti prenovljeno. Kot zaščitni ščit pomagajo krepiti naravno kožno pregrado. Ta pregrada je ključnega pomena za obvladovanje stresnih dejavnikov iz okolja in preprečevanje izgube vlage. Zaradi majhne velikosti molekul je odlična izbira za glajenje teksture kože oziroma las, ki postanejo mehkejši.

JOJOBIN VOSEK:

Jojobin vosek nosi v sebi maščobe, ki so zelo podobne človešlkim, zato izredno dobro prodre v lipidni sloj kože, jo odlično navlaži in zmehča. Izredno dobro uravnava tudi vlažnost kože ter ohranja njeno prožnost.
V knjigi Resnice in zmote o maščobi pa lahko o njej preberemo: ”Jojoba je utelešenje trdoživosti in sposobnosti prenašati zelo stresne situacije. To je zimzeleni grm, ki sega do treh metrov v višino in raste v ekstremnih pogojih puščavskih območij. Kljub temu, da tega na zunaj ne vidite, je jojoba zelo zaposlena rastlina, ki mora za svoje preživetje nenehno garati. Stres premaguje tako, da se razmeram nenehno prilagaja. In očitno bi se o tem od nje lahko veliko naučili. Vsem težavam navkljub lahko jojoba v borbi za preživetje dočaka visoko starost, ki človekovo presega za trikrat. Živi namreč 200 let. Semena vsebujejo 50–60 % tekočega voska ter veliko provitamina A in vitamina E. In ne pozabite, da seme vsebuje zapis, ki mora naslednjo generacijo naučiti enake modrosti preživetja. Zato je vsebina olja, ki ga dobimo iz semena, veliko več kot le seštevek maščobnih kislin in vitaminov.”

KOKO-GLUKOZID:

Kokoglukozid se pogosto uporablja v šamponih zaradi svojih nežnih čistilnih lastnosti, biološke razgradljivosti ter združljivosti z različnimi vrstami kože in las. Je površinsko aktivna snov, pridobljena iz kokosovega olja in glukoze iz koruznega ali krompirjevega škroba. Zagotavlja učinkovito, vendar blago čiščenje, saj odstranjuje umazanijo, olja in nečistoče z las in lasišča, ne da bi povzročil pretirano izsušitev ali draženje. Zaradi tega je primeren za vsakodnevno uporabo in za posameznike z občutljivo kožo ali lasiščem.
Je biorazgradljiv, kar pomeni, da v okolju naravno razpade.

KORUZNI ŠKROB:

Koruzni škrob v kuhinji pogosto najdemo in ga uporabljamo kot zgoščevalec. Narejen je iz endosperma koruze in je po izgledu kot zelo svilnat prašek. V kozmetičnih recepturah ga uporabljamo za zgoščevanje, kožo pa pomirja in vpija vlago.

KONOPLJINO OLJE:

Olje iz semen konoplje (Cannabis Sativa), znano tudi kot konopljino olje, je zaradi številnih koristnih lastnosti za kožo postalo priljubljeno v izdelkih za nego kože. Vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin, kot sta omega-3 in omega-6. Te maščobne kisline so ključne za vzdrževanje lipidne bariere kože, ki pomaga zadrževati vlago in preprečuje izgubo vode. Prispevajo k mehki, prožni in dobro navlaženi koži. Kljub temu, da je olje iz semen konoplje, velja za nekomedogeno, kar pomeni, da ne zamaši por. Zato je primerno za različne tipe kože, vključno z mastno in k aknam nagnjeno kožo, saj pomaga uravnavati nastajanje maščob, ne da bi povzročalo izbruhe. Olje vsebuje spojine, kot je gama-linolenska kislina (GLA), ki imajo protivnetne lastnosti. To lahko pomaga pomiriti razdraženo kožo in stanja, kot sta ekcem in luskavica.

LAVRIL GLUKOZID:

Lavril glukozid je naravna in nežna površinsko aktivna snov, ki se zaradi svojih blagih čistilnih lastnosti in združljivosti z različnimi vrstami las in lasišča pogosto uporablja v šamponih. Je pridobljen iz obnovljivih virov, običajno iz kokosovega olja, glukoza pa iz koruznega ali krompirjevega škroba. Zagotavlja nežno čiščenje, ne da bi lase in lasišče oropal naravnih olj. Zato je primeren za vsakodnevno uporabo in za posameznike z občutljivo kožo ali lasiščem. Je biorazgradljiv, kar pomeni, da se v okolju naravno razgradi in tako zmanjša svoj vpliv na ekosisteme. Se zmedrno peni in je primeren za vse vrste las.

NATRIJEV KOKAMFOACETAT:

Je specializirana sestavina, ki je zaradi svoje edinstvene kombinacije čistilne moči in nežnih lastnosti v šamponih. Je amfoterna površinsko aktivna snov, ki se pridobiva iz kokosovega olja. V svoji molekularni strukturi ima tako hidrofobne (odvrača vodo) kot hidrofilne (privlači vodo) dele. Ta dvojna narava omogoča učinkovito čiščenje las in lasišča z odstranjevanjem umazanije, olj in nečistoč, ne da bi pri tem grobo razkužil ali razdražil kožo. V primerjavi z nekaterimi drugimi površinsko aktivnimi snovmi ima manjšo možnost povzročanja draženja ali preobčutljivosti, zato je primeren za posameznike z občutljivo kožo ali tiste, ki iščejo nežne izdelke za nego las. Njegova sposobnost ohranjanja stabilnosti in učinkovitosti v različnih območjih pH prispeva k splošni učinkovitosti izdelka.
Natrijev kokamfoacetat je biološko razgradljiv in v okolju naravno razpade.

NATRIJEV KOKOCIL GLUTAMAT:

Natrijev kokocil glutamat je vsestranska sestavina naravnega izvora, ki se pogosto uporablja v šamponih zaradi svojih učinkovitih, a nežnih čistilnih lastnosti. Je pridobljen iz kokosovega olja in fermentiranih rastlinskih aminokislin. Znan je po svojih blagih sposobnostih čiščenja. Učinkovito odstranjuje umazanijo, olja in nečistoče z las in lasišča, ne da bi pri tem grobo razkužil ali razdražil kožo.
Primeren je za posameznike z občutljivo kožo ali tiste, ki so nagnjeni k nelagodju lasišča. Čisti, ne da bi povzročil draženje ali izsušitev. Je biorazgradljiv, kar pomeni, da v okolju naravno razpade, kar je v skladu z vse večjim povpraševanjem potrošnikov po okolju prijaznih in trajnostnih sestavinah.

NATRIJEV LAVRIL GLUKOZNI KARBOKSILAT:

Natrijev lauril glukozni karboksilat je sestavina, ki se pogosto uporablja v šamponih zaradi svojih blagih in učinkovitih lastnosti čiščenja ter združljivosti z različnimi vrstami las in kože.
Pridobi se ga iz kokosa ali koruze. Učinkovito odstranjuje umazanijo, olja in nečistoče z las in lasišča, ne da bi pretirano razkužil ali razdražil kožo. To nežno čiščenje je še posebej koristno za tiste z občutljivo kožo ali lasiščem. Pogosto se uporablja kot brezsulfatna alternativa tradicionalnim površinsko aktivnim snovem na osnovi sulfatov, kar je namenjeno potrošnikom, ki iščejo milejše možnosti za nego las. Njegova blaga narava pomaga ohranjati naravno ravnovesje vlage v koži. Je biorazgradljiv in se naravno razgradi v okolju. Primeren je za različne vrste las, od normalnih do občutljivih in suhih.

NATRIJEV BENZOAT:

Natrijev benzoat je vključen v formulacije šamponov za ohranjanje kakovosti, varnosti in roka uporabnosti izdelka s preprečevanjem mikrobne kontaminacije. Kot konzervans prispeva k ohranjanju učinkovitosti in stabilnosti šampona v celotnem življenjskem ciklu.

NATRIJEV KOKAMFOACETAT:

Je specializirana sestavina, ki je zaradi svoje edinstvene kombinacije čistilne moči in nežnih lastnosti v šamponih. Je amfoterna površinsko aktivna snov, ki se pridobiva iz kokosovega olja. V svoji molekularni strukturi ima tako hidrofobne (odvrača vodo) kot hidrofilne (privlači vodo) dele. Ta dvojna narava omogoča učinkovito čiščenje las in lasišča z odstranjevanjem umazanije, olj in nečistoč, ne da bi pri tem grobo razkužil ali razdražil kožo. V primerjavi z nekaterimi drugimi površinsko aktivnimi snovmi ima manjšo možnost povzročanja draženja ali preobčutljivosti, zato je primeren za posameznike z občutljivo kožo ali tiste, ki iščejo nežne izdelke za nego las. Njegova sposobnost ohranjanja stabilnosti in učinkovitosti v različnih območjih pH prispeva k splošni učinkovitosti izdelka.
Natrijev kokamfoacetat je biološko razgradljiv in v okolju naravno razpade.

NATRIJEV KOKOCIL GLUTAMAT:

Natrijev kokocil glutamat je vsestranska sestavina naravnega izvora, ki se pogosto uporablja v šamponih zaradi svojih učinkovitih, a nežnih čistilnih lastnosti. Je pridobljen iz kokosovega olja in fermentiranih rastlinskih aminokislin. Znan je po svojih blagih sposobnostih čiščenja. Učinkovito odstranjuje umazanijo, olja in nečistoče z las in lasišča, ne da bi pri tem grobo razkužil ali razdražil kožo.
Primeren je za posameznike z občutljivo kožo ali tiste, ki so nagnjeni k nelagodju lasišča. Čisti, ne da bi povzročil draženje ali izsušitev. Je biorazgradljiv, kar pomeni, da v okolju naravno razpade, kar je v skladu z vse večjim povpraševanjem potrošnikov po okolju prijaznih in trajnostnih sestavinah.

NATRIJEV LAVRIL GLUKOZNI KARBOKSILAT:

Natrijev lauril glukozni karboksilat je sestavina, ki se pogosto uporablja v šamponih zaradi svojih blagih in učinkovitih lastnosti čiščenja ter združljivosti z različnimi vrstami las in kože.
Pridobi se ga iz kokosa ali koruze. Učinkovito odstranjuje umazanijo, olja in nečistoče z las in lasišča, ne da bi pretirano razkužil ali razdražil kožo. To nežno čiščenje je še posebej koristno za tiste z občutljivo kožo ali lasiščem. Pogosto se uporablja kot brezsulfatna alternativa tradicionalnim površinsko aktivnim snovem na osnovi sulfatov, kar je namenjeno potrošnikom, ki iščejo milejše možnosti za nego las. Njegova blaga narava pomaga ohranjati naravno ravnovesje vlage v koži. Je biorazgradljiv in se naravno razgradi v okolju. Primeren je za različne vrste las, od normalnih do občutljivih in suhih.

NATRIJEV BENZOAT:

Natrijev benzoat je vključen v formulacije šamponov za ohranjanje kakovosti, varnosti in roka uporabnosti izdelka s preprečevanjem mikrobne kontaminacije. Kot konzervans prispeva k ohranjanju učinkovitosti in stabilnosti šampona v celotnem življenjskem ciklu.

ORGANSKO KOKOSOVO DEVIŠKO MASLO:

To čudovito dišeče maslo se pridobi iz kokosovih orehov. Je polno vitaminov A, B in E, kožo gladi, omehča ter navlaži. Zaradi sestave kožo ščiti pred oksidativnim stresom, ki vpliva na hitrejše staranje kože. Kokosovo olje spodbuja naravno tvorjenje kolagena in hitreje obnavlja poškodovano tkivo.

ORGANSKO KOKOSOVO RAFINIRANO MASLO:

To maslo se pridobi iz kokosovih orehov. S postopkom rafiniranja olje očistijo ter mu odvzamejo barvo ter vonj. To olje je toplotno obdelano.
Vseeno zadrži vitamine A, B in E, kožo gladi, omehča ter navlaži. Zaradi sestave kožo ščiti pred oksidativnim stresom, ki vpliva na hitrejše staranje kože. Kokosovo olje spodbuja naravno tvorjenje kolagena in hitreje obnavlja poškodovano tkivo.

ORGANSKO RAFINIRANO KARITEJEVO MASLO:

Organsko karitejevo maslo je vsestranska in negovalna sestavina, ki se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih zaradi svojih lastnosti, ki zelo ustrezajo naši koži. Karitejevo maslo, pridobljeno iz oreščkov karitejevega drevesa (Vitellaria paradoxa), je bogato z maščobnimi kislinami, vitamini in antioksidanti.
Ekološko karitejevo maslo pridobivajo iz oreščkov karitejevega drevesa, ki izvira iz zahodne Afrike. Oreščke poberejo, posušijo in nato zdrobijo, da izločijo naravno maščobo. Ta maščoba se nato predela v karitejevo maslo, ki ohrani naravno barvo in vonj.
Karitejevo maslo kožo omehča in vsebuje maščobne kisline, ki zagotavljajo globoko hidracijo kože. Tvori zaščitno bariero, ki pomaga preprečevati izgubo vlage, zaradi česar je idealen za suho in dehidrirano kožo. Je bogato z vitamini A, E in F, ki prispevajo k nahranjenosti in vitalnosti kože. Ti vitamini imajo antioksidativne lastnosti, ki lahko pomagajo zaščititi kožo pred okoljsko škodo. Vsebuje spojine, ki imajo protivnetne lastnosti, zaradi česar je koristno za pomiritev razdražene in vnete kože. Uporablja se lahko pri stanjih, kot sta ekcem in dermatitis.
Organsko karitejevo maslo je na splošno nekomedogeno, kar pomeni, da ni verjetno, da bi mašilo pore. Primeren je za različne tipe kože, vključno z občutljivo in k aknam nagnjeno kožo.

PROPOLIS:

Propolis Cera, splošno znan kot propolis, je naravna smolnata snov, ki jo čebele zbirajo iz drevesnih popkov in jo uporabljajo za zapiranje in zaščito panjev. V izdelkih za nego kože je propolis cenjen zaradi različnih koristnih lastnosti za kožo. Propolis vsebuje spojine z naravnimi protimikrobnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Zaradi teh lastnosti je učinkovit v boju proti bakterijam, glivicam in drugim mikroorganizmom, ki lahko prispevajo k okužbam kože in aknam. Ima protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo pomiriti razdraženo kožo in zmanjšati rdečico. To je lahko koristno pri boleznih, kot so akne, ekcem in luskavica. Je bogat z antioksidanti, ki pomagajo zaščititi kožo pred prostimi radikali in okoljskimi dejavniki, ki povzročajo prezgodnje staranje in poškodbe kože. Propolis ima protimikrobne in protivnetne lastnosti, zaradi katerih lahko pomaga pri celjenju ran in obnovi tkiv. Pomaga pri okrevanju manjših ureznin, prask in kožnih madežev. Lahko pomaga okrepiti naravno barierno funkcijo kože, s čimer poveča njeno sposobnost zadrževanja vlage in zaščite pred zunanjimi dražljaji. Zaradi svojih protimikrobnih lastnosti je lahko še posebej koristen pri obvladovanju aken. Pomaga zmanjšati število bakterij na površini kože in preprečiti razvoj vnetja, povezanega z aknami. Vsebuje naravne sladkorje in lipide, ki kožo navlažijo in nahranijo, zato je mehka in navlažena. V čebelarstvu čebele propolis uporabljajo za tesnjenje majhnih vrzeli in razpok v panjih. Zaradi te lastnosti so ga v preteklosti uporabljali kot naravno tesnilo za rane in zaščitno pregrado. Propolis se že stoletja uporablja v tradicionalni medicini, saj so različne kulture prepoznale njegov potencial za spodbujanje zdravja kože in splošnega dobrega počutja.

SODA BIKARBONA:

Natrijev hidrogenkarbonat, tudi natrijev bikarbonat, soda bikarbona ali bikarbona, je sol, tvorjena iz natrija in hidregenkarbonata. Je izrazito bazična (ph okoli 9), zato reagira s kislinami. Najbolj pogosto je uporabljena za pecilni prašek, uporablja pa se tudi kot blažilec za težave z želodčno kislino. Je zelo vsestransko uporabna.

VITAMIN E (TOKOFEROL):

Vitamin E, znan tudi kot tokoferol, je močan antioksidant, ki se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih in izdelkih za nego kože zaradi svojih zaščitnih in hranilnih lastnosti. Je v maščobi topen vitamin, ki pomaga podpirati zdravje kože in lahko prispeva k splošnemu dobremu počutju kože. Je močan antioksidant, ki pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi učinki prostih radikalov. Prosti radikali so nestabilne molekule, ki lahko povzročijo prezgodnje staranje, oksidativni stres in poškodbe kože. Z nevtralizacijo prostih radikalov vitamin E pomaga ohranjati mladosten videz kože in podpira njene naravne obrambne mehanizme. Pomaga preprečiti izgubo vlage z ustvarjanjem zaščitne pregrade na površini kože. To zadrževanje vlage prispeva k mehkejši, bolj gladki in prožni polti. Podpira naravno barierno funkcijo kože, kar je bistvenega pomena za ohranjanje optimalne hidracije in zaščite pred zunanjimi agresorji. Močna kožna bariera pomaga preprečevati izgubo vlage in ščiti kožo pred okoljskimi stresorji.
Vitamin E se pogosto uporablja v kozmetičnih formulacijah za povečanje stabilnosti in učinkovitosti drugih sestavin. Njegove antioksidativne lastnosti lahko pomagajo podaljšati rok uporabnosti izdelkov in ohraniti njihovo učinkovitost. Vitamin E je mogoče pridobiti iz naravnih sestavin, kot so rastlinska olja, oreščki, semena in rastlinski izvlečki. Organski in naravni viri vitamina E imajo v kozmetiki pogosto prednost zaradi uskladitve z okolju prijaznimi in trajnostnimi praksami. Na splošno je vitamin E (tokoferol) vsestranska in bistvena sestavina v kozmetičnih formulacijah zaradi svojih zaščitnih, hranilnih lastnosti in lastnosti za izboljšanje kože. Podpira zdravje kože, prispeva k živahni polti in pomaga ohranjati splošno dobro počutje kože.

VODA:

Voda, ta nujna življenjska sestavina, je osnovna sestavina šamponov. Voda je glavno topilo in nosilec drugih sestavin šampona. Številne aktivne in funkcionalne sestavine, ki se uporabljajo v šamponih, kot so čistila, balzami in konzervansi, morajo biti raztopljene ali razpršene v tekočem mediju, da so učinkovite. Voda je medij, v katerem se te sestavine lahko zmešajo in enakomerno porazdelijo po celotnem izdelku.