10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Uporabljaj le kozmetiko, ki jo lahko poješ…

napisala TINA ŠTRUBELJ 03. 01. 2019 /zanimivosti

Včeraj sva prebirala nekaj literature o domačih lepotnih pripravkih. Zgornja slika prikazuje del strani, z vsebino, ki bi jo rada podelila z vami. Star Khechara v knjigi “The Holistic Beauty Book“ lepo povzame pomembnost uporabe naravnih deodorantov, in sicer zapiše* naslednje o sprejih in deodorantih:

“Torej, kaj je razlika med deodorantom in antiperspirantom? Tehnično gledano je deodorant nekaj kar diši lepo in prikrije vonj potu; antiperspirant pa je narejen tako, da zamaši pore, ki tako zaustavijo delovanje žlez. K zmedi pripomorejo še deodoranti z antiperspirantskim učinkom. Dvojna toksičnost za ceno enega?
Po mojem mnenju so antiperspiranti med vodilnimi v kategoriji nezdravih proizvodov za osebno nego. Naša telesa se potijo iz več razlogov in vmešavati se v ta pomemben proces, pomeni podcenjenvanje delovanja lastnega telesa in zato nevaren manever. Nič bolj ne bi smeli zaustavljati potenja kot potiskati zamašek v naše riti! Prav zares je tako absurdno.

/…/ Alkohol, zdravila, hitra prehrana in preveč predelanega mesa v prehrani so naboljši zagovorniki slabega telesnega vonja. Da ne omenjamo vseh tistih prisrčnih, zdravju škodljivih kemičnih spojin, ki preko kože vstopajo v naš krvni sistem – zelo zaskrbljujoče, če pomislimo, da je predel podpazduh poln bezgavk in zelo blizu prsi. Ni čudno, da so bile nekatere kemične spojine določenih kozmetičnih prozivodov najdene v tumorjih dojk. Seveda, ne obstajajo nikakršni “trdni dokazi“ za to…“

Pomembno je, da se zavedemo kaj dajemo nase in vase. Tudi zato velja upoštevati ničkolikokrat slišano pravilo, da bi morali uporabljati le kozmetiko, ki jo lahko pojemo. Pa dober tek!

* lasten prevod