10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Intervju z ilustratorko Andrejo Gregorič

napisala TINA ŠTRUBELJ 14. 01. 2019 /zanimivosti

Andreja Gregorič je ustvarjalka ilustracije, ki krasi Nelipot Mladizhen vrečko, zato vam jo predstavljamo v tokratnem intervjuju.

1. Andreja, najprej seveda verjetno pogosto vprašanje, a vseeno – od kje jemlješ navdih za svoje ilustracije, ki so tako polne življenja, barv in hkrati sanjavosti?

To je vedno eno težjih vprašanj : ). Nekaj je zagotovo že v mojem karakterju, vse ostalo pa verjetno posledica opažanj, zaznav, načina življenja. Sem zelo senzibilen človek, ki zelo veliko opazi in mu ni vseeno kaj se dogaja okrog nas in kakšni ljudje nas obkrožajo. Nič mi ne uide, čeprav morda na prvi pogled ni videti tako. Vsakdan vidim skozi veliko zgodb, veliko je zanimivih, nekatere so tudi žalostne, prazne in sive, a vedno poizkušam v njih najti barve, ki jih nato skozi domišljijo prenesem na papir. Slišati je preprosto, a včasih traja zelo dolgo, da nekaj tudi likovno upodobim.

2. Zaključila si študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani: Kdaj si začutila, da bodo prav ilustracije tvoje poglavitno področje delovanja?

Med študijem sem ilustracije povezovala z oblikovanjem. Strašno fino je bilo, kadar sem jih lahko vključila med oblikovanje drobnega promocijskega gradiva, na plakat, ali na primer med oblikovanje embalaže.

Ilustriranje kot takšno, pa me je zares “premamilo” ob diplomi, ko sem ilustrirala in oblikovala knjigo pesmi sestre in pesnice Barbare Gregorič Gorenc. Od takrat dalje, je postalo del mojega vsakdana in skoraj ne mine dan brez čopiča in barv v roki.

3. Zelo sva vesela, da si se odzvala povabilu k sodelovanju pri oblikovanju ilustracije, ki bo krasila Nelipot vrečko, v kateri bo naša nova deozodoratna kremo Mladizhen. Lahko kaj več poveš o ozadju motiva, ki si ga ustvarila?

Do ideje ni bilo prav nič težko priti. Vedno se vživim v produkt, njegov namen, ciljno publiko, ter naročnika za katerega delam. Tokrat se je vse zelo hitro povezalo v celoto, saj sta vidva (Tina in Simon) par, ki imata močno vizijo, skupne cilje, dragoceno povezanost, neizmerno energijo, s katero svoje izdelke predstavljata drugim in seveda medsebojno ljubezen, ki je ni mogoče skriti ; ). Ter seveda mladost, ki je prav tako rdeča nit ki vse skupaj povezuje in druži v lepo celoto.

4. In še za konec – kje te lahko najlažje najdemo, če bi si morda zaželeli kakšno ilustracijo za na lastno steno?

Nekateri moji izdelki so dosegljivi v trgovinah, sicer pa me je najlažje najti kar na facebooku, kjer sproti objavljam vse novosti. Spletna stran naj bi zaživela v naslednjem letu, pridružiti se imam namen tudi instagramu, sem pa tudi članica sekcije ilustratorjev DLUL-a (Društva likovnih umetnikov Ljubljana). Vsak je vedno dobrodošel, z željo, naročilom, ali kar tako, na klepet.