10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Težave s kožo in celosten pristop k odpravi

napisala TINA ŠTRUBELJ 20. 01. 2019 /zanimivosti

Težave s kožo so v današnjem času izredno pogoste. Vzroki za razdraženost kože in njene bolezni so zelo različni, razlikujejo se tako v simptomih kot tudi učinkih na nas. Lahko so začasni, lahko trajni, boleči ali neboleči, velikokrat nestetski in nas zato motijo. Med njih se uvrščajo razna vnetja in alergije, akne, herpesi, dermatitisi in ekcemi. Najpomembneje je, da se težav s kožo lotimo celostno, saj veliko lahko pripomore k izboljšanju že (1) pravilna prehrana ter (2) prava izbira nege, enako pomembno pa je tudi, da skrbimo za (3) dobro psihofizično stanje.

Pravilna prehrana

Eden od najpomembnejših naukov v srednji šoli, ko sem se soočala z mozolji je bil, da sem začela slediti odzivom kože na hrano. Tako sem uspela izboljšati videz svoje kože na obrazu in hrbtu skoraj za 70%. Nekaj let kasneje sem se srečala s kožno srbečico, največkrat zvečer, ko sem se umirila. Kar nekaj časa je minilo, da sem ugotovila, da je to posledica belega sladkorja, ki sem ga v tistih časih kar nekaj pojedla (študentska leta pač). Podobno je bilo s celulitom – kljub redni vadbi, se izgled ni izboljšal, dokler nisem zares začela paziti kaj jem.

Naša koža je odraz našega počutja, na naše počutje pa velikokrat vpliva hrana, ki jo jemo. Zato je izredno pomembno, da je naš prvi korak pri vseh vrstah kožnih težav pregled naših prehranjevalnih navad in ustrezna prilagoditev jedilnika.

Pomembna pri prehrani pa je tudi skrb za higieno, pa ne le umivanje rok, pač pa tudi skrb, da si ne delimo pribora ali kozarcev z drugimi, četudi so to naši družinski člani.

Nega z naravnimi mazili

Negovanje z naravno in ekološko kozmetiko je za kožo dobrodošlo, saj pogosto pozabljamo, da se 40 – 60% vsega kar nanesemo na kožo absorbira skozi naš krvni obtok. Tako velikokrat z uporabo nepravilnih izdelkov stanje poslabšujemo, saj mnogi izdelki lahko škodujejo črevesni flori ter vodijo v zastrupljenost telesa, slednje pa to rešuje z izločanjem skozi kožo in pojavom različnih kožnih sprememb.

Naravna mazila so tako pri lajšanju neinfekcijskih težav s kožo odlična izbira, saj poskrbijo za primerno vlaženje, kar je velikokrat vzrok razdražene kože (sploh v zimskih mesecih), hkrati pa z naravnimi prednostmi sestavin poskrbijo zato, da se koža primerno nahrani z vitamini in minerali; vzpostavi ponovno koži lastno ravnovesje vlažnosti in poskrbijo za hitrejše obnavljanje kože.

Nelipot MASHA; maža, ki pomaga

Nelipot predstavlja naravno mazilo MASHA (staroslovenski izraz za mažo), ki z naravno sestavo poskrbi za hitrejše obnavljanje kože. Narejeno je na osnovi organskega konopljinega olja, ki ga pridobimo s hladnim stiskanjem iz semen jedilne konoplje. Konopljino olje ima izredno visok odstotek linolenske kisline (preko 50%), ki jo organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, vendar je sam ne more proizvesti in jo štejemo med esencialne maščobne kisline (omega-3 maščobne kisline), poleg tega pa ima visok odstotek Vitamina E. Konopljino olje poskrbi za globinsko vlaženje, hkrati pa omogoča, da koža zadržuje lastno vlago in se hitreje obnavlja. Pri hranjenju kože mu pomagata še kokosovo ter karitejevo maslo in dodatek avokada.

Mazilu smo dodali tudi surov propolis, ki ga dobimo od slovenskih čebelarjev. Propolis je znan po svojih številnih zdravilnih učinkih, deluje antiseptično, še posebej je učinkovit pri zdravljenju kožnih sprememb, med drugim ekcemov in raznih glivičnih obolenj. Mazilo ni primerno za vegane.

Ena izmed testnih uporabnic, ki se sooča s hujšo luskavico, Tjaša B., je o izdelku povedala: “Naj Vam takoj povem, da sem bila prav skeptična glede kreme, saj mi na prvi izgled ni izgledala kot tipične kreme za kožo, katere oglašujejo po reklamah itd. Z njo sem si mazala samo kožo po tistem predelu, kjer imam luskavico in še to na tanki sloj namazano. Nad mazilom sem naravnost navdušena in nimam niti ene slabe besede. Glede na to, da delam kot medicinska sestra imam kožo po rokah še dodatno zelo izsušeno od vseh razkužil, roke pa so tudi najbolj kritičen predel pri meni, saj vsi pacienti in njihovi svojci najprej pogledajo v roke. Z Vašo kremo sem se mazala 3x na dan in, če Vam povem, da preden sem si začela roke mazati z Vašo kremo, da sem imela luskavico po obeh dlaneh in prstih, se Vam lahko zdaj pohvalim, da imam samo še pikice luskavice po prstih, malo na dlani in malo na zapestju.“

Nelipot MASHA mazilo je že na voljo v naši spletni trgovini po ceni 14,99 EUR za 50 ml lonček.

Opozorilo: v primeru resnejših kožnih sprememb, se takoj posvetujte z zdravnikom.