10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

V letu, ko si vsi najbolj želimo svetlih trenutkov in se še toliko bolj potimo, kakšno je pravo darilo?

napisala TINA ŠTRUBELJ 14. 12. 2020 /zanimivosti

Z najbolj nenavadnim letom, ki je močno posegel v naša utečena življenja, pridejo na dan tudi najbolj iskrene želje. Z bližajočim se obdobjem obdarovanj, smo tako razmislili o tem, kaj podariti, da bo sporočilnost prava – takšna, da bo obdarovanca razveseljevala v letu, ki prihaja in ga navdala s pozitivizmom.

Uporabnost je kombinacija zadovoljitve potrebe našega obdarovanca, najbolje kar vsakodnevne ter čustvene vrednosti podarjenega, ki pa mora biti seveda kakovostno. Zato je pri nakupovanju daril priporočljivo pogledati tudi izven okvirjev znanega in morda poseči po malo drugačni izbiri, v tem obdobju pa tudi, da spodbuja zdravo naravnanost, saj je slednje nekaj, kar vsi zaradi trenutnih razmer še bolj cenimo.

Dezodorant je le en izmed produktov, ki ga dnevno uporabljamo za nego telesa. Na svoje telo ga nanašamo redno in to na enega najbolj občutljivih delov, na predel pazduh. Sestavine, ki jih dezodorant vsebuje, se preko kože absorbirajo v telo in gredo v naš krvni obtok. Ko so sestavine za nas škodljive, nosi posledice naše zdravje. Zato je pomembno, da smo pri izbiri dezodoranta premišljeni in da uporabljamo izdelke narejene na osnovi naravnih, neškodljivih sestavin.

Čeprav se beseda »naravno« v svetu izdelkov, namenjenih osebni negi, pogosto povezuje z nežnim in neučinkovitim delovanje, zares ni tako. Pa poglejmo kakšna je filozofija v ozadju delovanja naravnih dezodorantov. Dezodoranti, narejeni na osnovi naravnih sestavin, se proti bakterijam borijo tako, da ohranjajo naravno floro kože v ravnovesju. Res, da vsebujejo za telo neškodljive sestavine, a te imajo učinkovit antibakterijski učinek. Ena izmed takšnih sestavin je vsestranska soda bikarbona. Učinkovito se bori proti nastanku slabih bakterij, pri tem pa ne poruši naravne flore kože, kot se to zgodi, če dezodorant vsebuje alkohol. V veliko pomoč sodi bikarboni v boju proti bakterijam so tudi različna olja. Ta so naravnim dezodorantom dodana tudi zaradi njihovega antibakterijskega, kot tudi protivnetnega in negovalnega učinka.

Še ena pomembna lastnost ločuje učinkovite naravne dezodorante od drugih. In to je, kakšen vonj se na vašem telesu razvije nekaj ur po nanosu. Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da se je po nanosu dezodoranta, na vaši koži razvil nek tretji vonj. To, kar ste zaznali, je bila zmes vašega telesnega vonja in vonja vašega dezodoranta. Pri naravnih deozorantih pa do tega ne bo prišlo. Edina posledica je ta, da vonja enostavno ne bo.

Če so bili še pred nekaj leti prisotni vsesplošni pomisleki, da naravna kozmetika ni učinkovita, pa dandanes številni produkti dokazujejo ravno nasprotno. Dezodoranti, narejeni na osnovi naravnih sestavin, so največkrat še bolj učinkoviti.

MI smo letošnje leto pripravili prav posebna darilna pakiranja, ki vsebujejo naravni dezodorant v stiku ter svečko s pripadajočim vonjem. Različice so tri – Shac, z vonjem limonske trave in čajevca; Cahen z vonjem bergamotke, kanange in tangerinke ter Angelc, z vonjem sivke in vanilije. Na ta način svojemu obdarovancu sporočite, da se mu najlepše zahvljujete, ker se je v preteklem letu potil z vami, ga spodbUdite k izbiri naravne kozmetike, ki igra pomembno vlogo pri našem zdravju ter poskrbite za nekaj sproščujočih trenutkov ob gorenju svečke. Izvirno, kajne?

Vabimo vas, da jih poiščite v vseh marketih Spar in Interspar ali v naši spletni trgovini po ceni 12,99 EUR za darilno pkairanje.