Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Trajnost je lepa.

Super ženska Ajda Smrekar

napisala TINA ŠTRUBELJ 18. 02. 2022 /zanimivosti

V letošnjem letu sem pričela s sklopom intervjujev s super ženskami – kdo so, kaj jih navdihuje in kakšne so njihove lepotne skrivnosti je le nekaj področij, ki me zanimajo o njih.

Začenjam z “mojo“ Ajdo Smrekar – poznava se že iz srednješolskih klopi in najino prijateljstvo se je v vseh teh letih samo krepilo in krepilo. Skupaj z Žano in Natašo smo bile viška štiriperesna deteljica ter prave “kokoške“, spletle smo vez, ki je močna, iskrena in največja opora v težkih časih.

Ajda je bila od vedno zame navdih – polna življenja, vedno zna vse obrniti na hec, odlična pripovedovalka zgodb, enkratna družba moji hčerki, ki jo vedno nauči kakšne nove pesmice, njena milina in klasična lepota pa dih jemajoči od dneva, ko sem jo prvič zagledala na tisti šestki na poti na prvi šolski dan na Gimnaziji Vič. Ponosna sem na njene igralske dosežke in veselim se prihodnjih projektov, ker iz vloge v vlogo postaja še boljša!

T: Kdaj si začela s svojo igralsko kariero in kaj te je toliko pritegnilo v ta poklic?
A: Mogoče je bil odločilen trenutek v drugem razredu osnovne šole, ko sem dobila svojo prvo igralsko vlogo. Bila sem košata solata. Košata solata, ki jo napada plevel. (smeh) Tudi po tem sem se spogledovala z igralskim poklicem, imela sem majhne priložnosti igrati v predstavi in tv seriji, ampak sma zase trdim, da sem se s svojo igralsko kariero začela poglobljeno ukvarjati, ko sem prestopila prag AGRFT-ja.

T: Ali si kdaj imela obdobje, ko si preprosto želela odnehati in kako si se potem otepla te misli?
A: Ne, zelo cenim svoj poklic. Moj prvi vpis na fakulteto je bil študij komunikologije na FDV in ko sem se dve leti kasneje vpisala še na Akademijo, sem videla, kakšen neverjeten užitek je študirati nekaj, kar te iskreno zanima in privlači. To vsakemu privoščim, da najde zase.

T: Imaš kakšne hobije za sprostitev in katere?
A: Lansko leto sem se po dvajsetih letih končno spet spravila na smuči, letos pa se še preizkusila v teku na smučeh. Narava, sonce in zrak me pomirjajo. V vsakodnevnem življenju pa me najbolj sprosti hitra hoja v hrib. Le tako hitro in učinkovito utišam možgane.

T: Kaj bi svetovala ženskam, ki se ne čutijo dovolj samozavestno?
A: Da niso same. Vse imamo vse svoje strahove in težave. Pomaga, če se o njih pogovarjamo.

T: Kakšne ženske so tebi vzornice?
A: Takšne, ki so druga drugi navdih, ne grožnja.

T: Kaj so te naučile o skrbi zase ženske, ki ti veliko pomenijo?
A: Da je nega najosnovnejši korak k lepoti, da si skrben pri izbiri izdelkov in da je pomembna zdrava mera. Učim se vsak dan sproti, je pa res, da imam privilegij, da se vedno lahko obrnem na Tino po nasvet.

T: Katere vrednote pri človeku najbolj ceniš?
A: Odkritost in iskrenost. Rada imam, da so stvari transparentne. Ne maram zahrbtnosti. Ljudje smo si različni in le tako se lahko ognemo nepotrebnim konfliktom.

T: S katerimi projekti se trenutno ukvarjaš?
A: V gledališču se nekatri že pripravljamo na naslednjo sezono. Trenutno potekajo vaje za predstavo Idiot od Dostojevskega. Na RTV Slovenija pa že potekajo priprave za naslednjo sezono mladinske oddaje Osvežilna fronta.

T: Kakšne načrte imaš za prihodnost? Te bomo videli še na kakšnih televizijskih ekranih?
A: 20. februarja na RTV Slovenija prihaja druga sezona kriminalne serije V imenu ljudstva in 2. sezona humoristične serije vse punce mojega brata na VOYO. S pričetkom novega šolskega leta bo v kinematografe prišel mladinski film Gajin svet 2, tam okorog božiča pa prvi slovenski božični film Kapa.

T: Ali imaš večerno in jutranjo nego za obraz? Opiši jo.
A: Zjutraj in zvečer si temeljito očistim obraz, nanesem tonik in kremo. Vsak dan. Redno in vestno.

T: Če bi morala izbrati samo en kozmetični izdelek, ki bi ga lahko uporabljala, kateri bi to bil in zakaj?
A: Že nekaj časa uporabljam obrazno linijo Cvetozha, za katero upam, da bo končno kmalu v prodaji. Tina namreč svoje izdelke res temeljito in dolgo časa testira, predno jih da na voljo širši javnosti. Roll-on za podočnjake zbudi učke in zmanjša zabuhlost, kar mi posebno prav pride ob tistih prezgodnjih jutrih pred snemanjem.