10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Podari naravni deodorant, podari navado!

napisala TINA ŠTRUBELJ 09. 12. 2022 /zanimivosti

Vsako leto, ko pride čas obdarovanj, razmišljamo kaj podariti našim najbližjim. Velikokrat je to kar izziv, saj si zares želimo, da bi bilo darilo izvirno in karseda uporabno. Nelipot vas tako letos vabi, da podarite deodorant ali dva in vašim bližnjim podarite navado – uporabo certificirane naravne in organske kozmetike, ki je primerna tudi za vegane, s katero bodo uspešno premagovali neprijetni telesni vonj.

Zakaj je izbira pri kozmetičnih izdelkih, ki jih uporabljamo vsakodnevno, tako pomembna?

Marsikdo premalokrat pomisli, kaj točno nanaša na kožo. Slednja predstavlja naš največji organ in 40-60% vsega kar nanesemo na njo, gre v naš krvni obtok in s tem skozi vse notranje organe. Raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da povprečna Britanka nanese na svojo kožo povprečno 505 kemikalij dnevno – od kozmetike, do čistil, pralnih praškov in podobnega. Kakšna obremenitev je to za naše telo v nekaj desetletjih, si lahko le predstavljamo.

Kakšne izdelke uporabljamo je velikokrat stvar navade, torej neke vedenjske rutine. Morda jih uporabljamo, ker jih je uporabljala naša mama, sestra, babica. Morda zato, ker jih uporabljamo že tako dolgo, da si ne predstavljamo, da bi jih zamenjali. Ponavadi se mora zgoditi nekaj zares prelomnega, da se otresemo starih navad in sprejmemo nove. Ampak zakaj bi čakali?

Kakšne so prednosti uporabe naravnih deodorantov?

Najbolj opazna sprememba je ta, da ste zares brez vonja. Pri konvencionalnih deodorantih se velikokrat zgodi, da nastane tekom dneva nek tretji vonj, ki je kombinacija vašega potu ter vonja deodoranta. Pri naravnih deodorantih tega ni. Enkrat, ko zbledi vonj eteričnih olj, ste enostavno brez vonja.

Presenetila vas bo tudi dolžina zaščite. Zdrži vam brez težav preko celega dne, nekateri posamezniki pa jih hvalijo tudi zaradi tega, ker se jim ni potrebno tuširati več vsak dan, saj enostavno ne smrdijo.

Ne vsebujejo zdravju škodljivih sestavin, kot so aluminijeve soli, prav tako pa ne vsebujejo alkohola, ki lahko kožo še dodatno izsuši. Nelipotovi naravni deodoranti tudi poskrbijo, da je območje podpazduh primerno navlaženo.

Nelipot vas letos vabi, da v novo leto stopite naravno dišeči

Nelipot vas tako letos vabi, da spreminjate navade – svoje in navade vaših najbližjih. S tem namenom boste med 30. novembrom ter 03. januarjem 2023 dobili ob nakupu vsaj dveh Nelipot deodorantov na osnovi sode bikarbone kar 30% popust. Akcija je na voljo tako na naši spletni strani www.nelipot.si, kot tudi v vseh trgovinah Spar in Interspar po Sloveniji. Prav tako pa si boste lahko poleg izbrali še prikupno darilno vrečko oziroma jo prevzeli na informacijah ob predložitvi računa.

#podarinavado in začni spreminjati svoj svet.