10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Pričela sem z uporabo naravnega deodoranta in smrdim. Zakaj?

napisala TINA ŠTRUBELJ 20. 09. 2023 /zanimivosti

Prehod na naravni deodorant je odločitev, ki jo veliko ljudi sprejme v želji po bolj zdravi in okolju prijazni osebni negi. Vendar je pogosta skrb, ki se pojavi med tem prehodom, pojav povečanega telesnega vonja. Če ste pred kratkim začeli uporabljati naravni dezodorant in ste ugotovili, da imate izrazitejši telesni vonj kot prej, niste sami. Za to začasno spremembo obstajajo tehtni razlogi in njihovo razumevanje vam lahko pomaga pri učinkovitejšem prehodu.

Obdobje razstrupljanja:

Ko preidete z običajnega antiperspiranta na naravni dezdorant, gre vaše telo skozi fazo prilagajanja, ki se običajno imenuje “obdobje razstrupljanja”. Običajni antiperspiranti pogosto vsebujejo aluminijeve spojine, ki blokirajo žleze znojnice, s čimer zmanjšujejo znoj in vonj. Ko jih prenehate uporabljati, vaše telo potrebuje čas, da ponovno uskladi svoje naravne procese.

Znoj proti vonju:

Pomembno je razlikovati med znojem in vonjem. Znoj sam po sebi je brez vonja, vendar lahko ob stiku z bakterijami na površini kože povzroči neprijeten vonj. Naravni deodoranti ne vsebujejo tako močnih sintetičnih dišav, kot jih najdemo v običajnih izdelkih, in običajno delujejo tako, da nevtralizirajo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj, namesto da bi ga prikrili.

Sestavine naravnega deodoranta:

Za preprečevanje neprijetnega vonja se v številnih naravnih deodorantih uporabljajo rastlinske sestavine, kot so soda bikarbona, maranta v prahu, kokosovo olje in eterična olja. Čeprav so te sestavine lahko učinkovite, lahko na kemijo vašega telesa delujejo drugače kot sintetične sestavine, ki ste jih uporabljali prej.

Obdobje prilagajanja:

Med prehodom na naravni deodorant se bo vaše telo prilagodilo novi rutini. To lahko vključuje povečano znojenje, saj se vaše znojnice sprostijo in postanejo bolj aktivne. Sprememba sestavin lahko povzroči tudi začasno neravnovesje v mikrobiomu vaše kože, kar lahko prispeva k povečanju telesnega vonja.

Nasveti za obvladovanje prehoda:

Bodite potrpežljivi: Zavedajte se, da je obdobje razstrupljanja začasno. Vaše telo potrebuje čas, da se prilagodi novi , naravni formuli deodoranta.

Temeljito se očistite: Zagotovite si temeljito čiščenje pazduh, da zmanjšate število bakterij na površini kože. Priporočam maske pazduh iz gline.

Piling: Nežen piling lahko pomaga odstraniti odmrle kožne celice in omogoči učinkovitejše delovanje naravnega deodoranta. A zares nežem, da doatno ne vzdražite kože na področju pazduh.

Vlaženje: Pijte veliko vode, da ostanete hidrirani, saj lahko ustrezna hidracija pomaga
uravnavati nastajanje znoja.

Življenjski stil: bodite pozorni kakšno hrano jeste ter kako le-to vpliva na vaše znojenje/vonj. Podobno je s pitjem alkohola. Vse kar zakisa telo, lahko sproži reakcije z bazičnimi naravnimi deodoranti.

Večkratni nanos: Morda boste morali čez dan ponovno nanesti naravni dezodorant, saj se bo vaše telo prilagodilo. Nosite ga s seboj, da ga boste lahko popravili.

Preizkusite različne formule: Če vam en naravni dezodorant ne ustreza, poskusite različne stopnje, da bi našli takšno, ki bo ustrezala vaši telesni kemiji.

Ostanite zavezani koristim

Čeprav je začetno obdobje prilagajanja morda zahtevno, je pomembno, da ne pozabite na prednosti uporabe naravnega dezodoranta. Izbirate izdelek, ki ne vsebuje potencialno škodljivih kemikalij in je boljši za okolje. Ko se bo vaše telo prilagodilo in boste našli pravi naravni deodorant za vas, boste verjetno doživeli boljše dolgoročne rezultate.
Za konec naj povem, da je začetno povečanje telesnega vonja ob prehodu na naravni
deodorant normalen del procesa prehoda. Razumevanje razlogov za to spremembo in
upoštevanje nekaterih praktičnih nasvetov vam lahko pomagata pri lažjem prehodu skozi obdobje prilagajanja. Sprejmite potovanje k bolj zdravi in naravni rutini osebne nege in ne pozabite, da so začasni izzivi pomembnejši od dolgoročnih koristi.