10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Intervju s Super Žensko Tino Štrubelj Nelipot

napisala TINA ŠTRUBELJ 13. 05. 2024 /zanimivosti

Končno nam je uspelo narediti intervju z našo Tino. Glede na to, da se je spretno izogibala kar dolgo časa, je intervju uspel še boljše kot smo mislili. Odgovorila je na nekaj zanimivih vprašanj glede svojega poslovnega življenja, razkrila je tudi kakšno zanimivost iz zasebnega. Veselo branje vam želimo.

1. Kdo je Tina Štrubelj, ko ni v pisarni?

Tina v pisarni in Tina izven pisarne se ne razlikujeta kaj dosti. Nelipot je moj ”prvi otrok“ in tako je del mene cel čas in jaz del njega. Samo podjetniško življenje tudi omogoča prepletanje vseh obveznosti – tako sem lahko kdaj med tednom bolj Tina izven službe, pa nato nadoknadim čez vikend v pisarni.

2. Kakšna je Tina kot vodja podjetja? Kaj je zate pomembno in česa ne odobravaš? (haha, bomo izvedeli še kaj novega)

Meni je pomembna predanost, iskrenost ter razmišljanje. Kaj označujem pod zadnje? To, da sodelavke spremljajo, kje so možne izboljšave, predlagajo novitete ter, da pri samem delu spremljajo, kaj se dogaja.

3. Kakšna je Tina kot mamica? Kako usklajuješ poslovno in družinsko življenje?

Ljubeznivo stroga, bi rekla. Pomembno mi je, da ima Karli dobre vrednote, da loči dobro od slabega, da razvija empatijo in ljubeznivost ter da velja nek red in pravila. Usklajevanje mi gre kdaj bolje in kdaj slabše, je pa veliko lažje v zadnjem letu, ker je sedaj stara že skoraj šest in se da vse zmeniti.

4. Ker je to intervju »Super ženska«, kaj po tvojem mnenju odlikuje super žensko?

Zame je super ženska vsaka punca, žena, dama, gospa, ki dela na sebi, raste in se uspešno spopada tako z vzponi, kot padci, ker so oboji del življenja. Pred časom mi je kolegica ob večerji povedala čudovito anekdoto o fantu, ki mu je dal oče dve škatlici. Na eni je pisalo ””Odpri, ko ti bo šlo najbolje”, na drugi pa ”Odpri, ko ti bo šlo najslabše”. Ko je fantu zares uspelo, imel je družino, posel je dobro tekel, hišo in je bil materialno preskrbljen, je končno odprl škatlico. Pisalo je: ”Tudi to bo minilo”. Potem je prišlo težje obdobje, izgubil je veliko tega in se je spomnil na škatlico. Pa jo je odprl in notri je pisalo: ”Tudi to bo minilo.” Lepo povzame to, kar najbolj občudujem pri super ženskah – gredo čez pekel, a vztrajajo in to z nasmehom.

5. Kdo pa je zate super ženska?

Moji dve sestrici, Špela in Mojca. Obe z zgoraj opisano vrlino.

6. Kaj je tisto, kar te osrečuje?

O tem veliko premišljujem. Osrečuje me sedanjost – da imam čudovito hčerko; enkratno izvorno družino; prijatelje, ki so mi kot druga družina in podjetje, v katerega zares verjamem in se veselim vsakega delavnika.

7. Kako v tem trenutku vidiš svet, glede na vse kar se dogaja okoli nas?

Na svet pa trenutno gledam z veliko otožnosti, previdnosti in strahu. Ne le vojne, ampak tudi klimatske spremembe. Potrebnega bo veliko prilagajanja v naslednjih desetletjih, imam občutek.

8. Si velika ljubiteljica narave. S svojimi proizvodi, embalažo, ter akcijami 10 praznih = 1 poln veliko pripomoreš k ponovni uporabi. Kaj bi po tvojem morali storiti za boljši jutri?

Tu samo pozivam vsakega, ki tole prebere, da se potrudi živeti tako, da čimbolj zmanjša svoj okoljski odtis. Zavedam se tudi, da je težko slediti vsemu, vem tudi, da smo že čez točko povratka. A vseeno sem mnenja, da lahko vsak sam naredi veliko (večkrat peš ali s kolesom kam; prenehati s kupovanjem pijač v plastenkah; uporaba elektrike ali vode v hiši) – če nas dela to vsaj milijon, bo učinek viden (govorim za Slovenijo).

9. Pri vsej plastiki, ki nas obkroža (kozmetična in prehranska embalaža, tekstil..), ali meniš, da smo v Sloveniji dovolj ozaveščeni glede same uporabe in kako to vpliva na naše telo?

Celotnega vpliva plastike se ne zavedamo v popolnosti, mislim, da se bo to pokazalo šele skozi desetletja. Po zadnjih raziskava se s plastiko v telesu rodijo že novorojenčki – kako bo to vplivalo na njihov razvoj, se bo videlo šele kasneje.

10. Na kaj moramo biti pozorni pri uporabi kozmetičnih izdelkov?

Predvsem, da so tisti kozmetični izdelki, ki jih uporabljamo vsakodnevno naravni in organski (deo, milo, zobna pasta, šampon, krema za telo in obraz).

11. Kaj bi spremenila, če bi se danes odločila za lansiranje blagovne znamke?

Verjetno bi se odločila za zunanjega partnerja pri proizvodnji in več svojega časa namenila marketinškim aktivnostim.

12. Kaj je po tvojem pomembno pri ohranjanju zdravega telesa in uma? Kako vpliva na nas?

Ravnovesje je čas za družino, čas zase in čas za služenje denarja. Nobena od teh treh točk ne sme prevladovati. Če nisi v ravnovesju, pridejo bolezni.

13. Kateri Nelipotov izdelek je tebi najljubši?

Trenutno Cvetozha serum ter novi deodorantni stik Glieh.

14. To leto Nelipot praznuje 10 let od ustanovitve, kakšne načrte imaš za tako okroglo številko? A bo žurka?

Res je, zelo vesela in ponosna. Bo malo drugačen dogodek, več pa v prihodnjih mesecih.

15. Kaj bi želela sporočiti uporabnikom Nelipotovih izdelkov?

Da naj jih pridno uporabljajo še naprej in hvala za to.

16. Za konec me zanima, kaj je naboljši nasvet, ki si ga prijela ali slišala?

Če verjameš, da lahko ali če verjameš, da ne moreš, v vsakem primeru imaš prav. To je citat Henryja Forda, ki sem ga prebrala leta 2008 na eni konferenci in je ostal z mano od takrat, ker lepo ponazori moj način razmišljanja.

17. Kaj je najslabši nasvet, ki si ga prijela ali slišala?

To se ne da.