10 praznih = 1 poln / Pošlji 10 praznih embalaž in prejmi 1 novo

Praznujemo 10 let! Spremljaj Nelipot socialna omrežja za akcije!

100% Garancija zadovoljstva

Trajnost je lepa.

Intervju s super žensko Mojco Žove, YOUR SOUL TIME

napisala TINA ŠTRUBELJ 13. 10. 2023 /zanimivosti

Že nekaj časa nazaj sva imeli s sodelavko zanimiv pogovor o kristalih. Navdušeno mi je razlagala, zakaj se kristali uporabljajo, kako velika podpora so človeku, kako pozitivno vplivajo na našo energijo in kako nas ščitijo pred negativnimi vplivi.

Sama sem že nekaj vedela o tem, vendar sem mnenja, da znanja nikoli ni dovolj.  Zato sva prišli na idejo, da bi za naš intervju »Super ženska« povabili Mojco Žove, mlado žensko, podjetnico, entuziastko nad kristali in damo, ki je s pomočjo svojega moža Jureta in z močno vizijo ustvarila pri nas dobro poznano znamko Your Soul Time

Mojca in Jure sta solastnika znamke Your Soul Time, ki se ukvarjata s prodajo kristalov in kadil. Iz nepoznane spletne trgovine sta uspela pripeljati svoje podjetje na višjo raven. Sedaj imata poleg spletne trgovine tudi fizično trgovino, ki je enostavno čarobna in jo najdete v ljubljanskih Stegnah.

Intervju je potekal v njuni pisarni nad skladiščem kristalov, kjer je bila energija enostavno nepopisna, intervju pa poln smeha in zanimih zgodb iz njunega poslovnega in malce tudi osebnega življenja. 

Spoznajte Mojco skozi naš intervju.

1. Kdo je Mojca Žove?

Podjetnica, navdušenka nad kristali in prinašalka dobre energije!

2. Ker je intervju naslovljen »Super ženska«, kdo je to po tvojem mnenju in kaj odlikuje super žensko?

Za mene je super ženska tista, ki si upa hoditi v svoji koži, taka kakršna je. Se ne sekira, kaj pravijo in si mislijo drugi o njej. Da je neusmiljeno ona v nekem najbolj realnem smislu.

3. Kdo pa je zate super ženska?

Jaz bom vedno rekla, da je to moja mami. Moja mami je samohranilka treh punc, same super ženske. Vzgajala nas je sama v neodvisne ženske, kar smo tudi postale. Za mene je ona največja carica. Občudujem mame, ker se mi zdi, da je vzgajati otroke, še posebej punce, v današnjem času zelo težko.  Prevzemajo veliko odgovornost, da njihove hčerke odrastejo v samozavestne in predvsem samostojne ženske.

4. Si obraz YST (Your Soul Time) poleg tvojega moža Jureta.  Glede na to, da sta začela s spletno trgovino in po nekem času odprla fizično trgovino, bi kaj spremenila ali bi se kaj drugače odločila na vajini poslovni poti?

Bilo je kar nekaj slabih stvari, lekcij, veliko izzivov, ki sva jih morala premagati. Se mi zdi, da imamo vsi vzpone in padce in ko gledam za nazaj, imam občutek, da nam vesolje pošlje te izzive z nekim razlogom.

Iskreno povedano, ne vem, če bi kaj spremenila, vse je bilo z razlogom. Na začetku poslovne poti sva se sekirala za »napake«, ki sva jih naredila, ampak ko pogledam za nazaj, brez napak ne bi odrasla v taka podjetnika, kot sva sedaj. Veliko sva se naučila in hvala vesolju, da se nama je to zgodilo na začetku, ne pa sedaj, ko je podjetje v vzponu. Mislim, da če bi se lotila nekega novega projekta, bi drugače razmišljala in reagirala, nebi se toliko sekirala, hitreje bi poiskala rešitve in predihala celotno zadevo. Naučila sem se, da ko imamo slaba obdobja, si takrat rečem: ”Ustavi se in poskušaj ugotoviti, kaj me želi vesolje naučiti.”

5. Kaj te dela drugačno od ostalih podjetnikov/podjetnic in od česa ne odstopaš?

Zdi sem mi, da sem zelo vztrajna in trmasta. Mislim, da med uspešnimi in neuspešnimi ni večje razlike od te, da so neuspešni ljudje po prvem neuspešnem poizkusu odnehali, uspešni ljudje pa so vztrajali, dokler jim ni uspelo.

Od česa pa ne odstopam in mi je zelo pomembno, pa je spoštovanje, spoštovanje do soljudi.

Obema nama je pomembna prava energija, ali osebo začutiš ali ne, veliko poslušava svoj notranji glas, ki je z leti izkušenj postal glasnejši. Veliko sva se naučila poslušati samega sebe in hitro prepoznava, kar nama ni v redu.

6. Ali težko prepustiš delo drugemu,  ti to predstavlja izziv?

(Smeh, op. a.) Se mi zdi, da je zame to izziv. Ženske se moramo v poslovnem svetu malo drugače dokazovati. Velikokrat se mi je zgodilo, da ljudje niso verjeli vame. Vprašanja, ki sem jih dobivala so bila: ”Aja, ti kar kristale prodajaš, ali kaj?”

Konstantno poslušaš neke nevmesne izjave in potem, ko se dokažeš, pride seveda zaradi obilice dela še nekdo, ki bi ti rad pomagal, in ja, težko ti je spustiti vajeti in prepustiti delo, za katerega si dolgo sam garal.

Menim, da Your Soul Time nebi bil danes tako uspešen, če nebi bilo Jureta, ki mi je svetoval, da ne morem biti sama za vse, da moram določene vajeti spustiti iz rok in če ne bom neka dela predala drugim, da bom zelo težko vzdrževala in predajala toliko pozitivne energije, kot jo predajam sicer.

Zdaj, ko gledam nazaj, ugotavljam, da brez tega koraka ne bi bila danes obkrožena s tako dobro in srčno ekipo, ki Your Soul Time dela to, kar danes je. Ne samo, da so me razbremenili, vsaka članica in član ekipe so v Your Soul Time prinesli en svoj pečat, svojo barvo in brez njih bi bil Your Soul Time čisto drugačen.

Ker imam zelo rada stik s svojimi strankami, vendar imam ogromno dela, sem kar nekaj stvari predala svoji sestri Tini, ki skrbi za socialna omrežja in nisem več toliko na voljo, razen če je vprašanje res kompleksno ali če stranka želi pogovor izključno z mano. To je bila borba, da sem to žezlo predala nekomu drugemu. Super mi je, ker sva si z Juretom glede tega zelo podobna in sem zelo vesela, da imam ob sebi človeka, ki me razume in podpira.

7. Glede na to, da delaš s kristali, ki so velik del narave, kaj tebi pomeni narava, kakšen odnos imaš do nje in ali v svojem podjetju poskrbite za njeno ohranjanje?

Jaz pravim, da so kristali darilo narave in moramo z njimi spoštljivo ravnati, pa ne samo s kristali, ampak tudi na vseh področjih življenja. Midva živiva z naravo, saj živiva v hiši obkroženi z gozdom, kjer vsako jutro sprehajam psičko, takrat se res umirim in napolnim z energijo.

Glede na to, da se naše podjetje ukvarja s prodajo kristalov, se zelo trudimo spoštljivo obnašati do narave. Uporabljamo škatle iz recikliranega kartona, pri našem pakiranju nimamo plastike, ves material, v katerem smo prejeli kristale od dobaviteljev, podarimo naprej ali pa ga primerno recikliramo. Poizkušamo z različnimi aktivnostmi, tako in drugače, pomagati pri ohranjanu narave.

Ena velika polemika, ki jo imamo pri kristalih, je izkop kristalov. Zelo smo previdni pri dobaviteljih, veliko nam pomeni, kako so kristali pridobljeni, kakšna je delovna sila. Pri določenih tipih kristalov nekateri rudniki zaposlujejo otroke, kar smo popolnoma proti. Naš največji dobavitelj je iz Brazilije, ki nam konstantno pošilja slike, nam odgovarja na težka vprašanja, nas tudi informira in res lahko trdim, da so naši kristali pridobljeni na etični način. Trudimo se vedno bolj, da kristale dobimo tudi iz Slovenije. Imamo en par, ki nam pridno nosi pridobljene kristale.

8. Kakšna je tvoja lepotna rutina, katere izdelke uporabljaš in na kaj si pri izbiri posebej pozorna?

(Smeh, op. a.) Jure pravi, da je moja rutina zelo dolga. Menim, da ni težko ohranjati zdravo življenje, ki je osnova za lepoto in zdravo kožo. Zdravo prehranjevanje, dovolj spanca in redna aktivnost telesa. Včasih sem bila skoraj vsak dan v fitnesu, sedaj je časa manj, vendar menim, da že z jutranjim raztegovanjem veliko narediš za svoje telo. To je del te lepotne rutine, fizična aktivnost, zdrava prehrana in hidracija.

Kar se tiče jutranje rutine pa izgleda tako; prižgem si nek podkast, med tem poskrbim za svojo kožo s hidratacijsko kremo, kremo za oči in nato sledi nanos ličil. Vse skupaj traja okoli 45 minut, res si vzamem čas samo za sebe. Zvečer, pa poskrbim, da je koža dobro očiščena in nahranjena za čez noč. Velikokrat si naredim z Gua Sha masažo obraza.

9. Ti je pomembno kakšne izdelke za kožo uporabljaš?

Moja koža je zelo občutljiva in zato že vrsto let uporabljam eno in isto kozmetiko. Sem že poizkušala zamenjati, vendar se je pojavila reakcija na koži. Na splošno pa ja, pogledam, da so izdelki čim bolj naravni.

10. Če bi lahko videla v prihodnost, kaj bi si želela videti?

Hmm…ne vem, če bi si želela videti v prihodnost, ker menim, da bi bilo potem življenje dolgočasno.

11. Kakšne cilje imaš za prihodnost?

Uuu…cilji so veliki. Želim si, da bi Your Soul Time čim več ljudi poznalo, predvsem se mi zdi, da kolektiva energetsko zelo peša in moramo vsi skupaj več delati na naši energiji, se malo poglobiti v sebe in več delati sami s saboj. In da pri tem Your Soul Tima pri tem pomaga.

Želela bi si, da bi prodrli tudi na druge trge izven naših meja. Želim si, da YST zraste, da ni več samo trgovina s kristali in kadili, ampak da postane nekaj več, kamor se lahko ljudje obrnejo, ko jim je težko.

12. Kateri je tvoj najljubši kristal in kaj bi nam priporočala za našo pisarno?

Kamena strela. Vam pa bi priporočala, seveda kameno strelo, ki prečiščuje prostor, za zaščito seveda turmalin. Ko delamo z ljudmi, moramo poskrbeti, da je naša energija zaščitena.